Поки під будівлею ХОДА проходив мітинг діячів культури: Тимчук привітала їх усіх з днем театру

Тимчук привітала працівників театру після своєї скандальної заяви про нібито високі зарплати

Глава Харківської ОДА Айна Тимчук привітала театральних діячів та працівників театру з міжнародним днем театру. Відповідне звернення було опубліковане у пресслужбі ХОДА.

"Шановні театральні діячі та працівники театрів! Прийміть мої найщиріші вітання з нагоди Міжнародного дня театру! Знаю, що театр – це не просто професія, це справжнє покликання і сенс життя. У кожну виставу, в кожну роль усі, причетні до театру, вкладають душу. Щоразу, виходячи на сцену, ви віддаєте частинку себе, щоб дарувати глядачеві емоції, запалювати серця, змушувати замислюватися. Дякую вам за ваш непросту й самовіддану працю. Харківщина завжди була і залишається одним із центрів культурного і зокрема театрального життя України. Ми маємо самобутню театральну школу. З харківською сценою пов’язані видатні імена - від  Леся Курбаса та Наталії Ужвій до Андрія Жолдака та багатьох інших відомих режисерів та акторів. Упевнена, що харківський театр і надалі даватиме нам нових і нових зірок сцени. Сьогодні театр переживає важкі часи, пов’язані з пандемією. Разом з вами ми шукаємо можливості для того, щоб підтримати мистецьку сферу. Адже саме ставлення до гуманітарної сфери, нематеріальних цінностей говорить про рівень розвитку суспільства. Упевнена, що невдовзі цей період напівпорожніх залів завершиться. І попереду у вас - багато нових яскравих вистав та ролей. Від усього серця бажаю вам сил та натхнення, творчих успіхів та вдячних глядачів", - сказала Тимчук.

Нагадаємо, сьогодні в Харкові під стінами обласної адміністрації пройшла акція протесту працівників театрів, які незадоволені політикою обласної влади стосовно культури регіону. Це вже друга акція протесту через скорочення бюджету на культуру, боргів із зарплати та помилкових заяв голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук про нібито високі зарплати в харківських театрах. До цього Тимчук на тлі скорочення фінансування сфери культури в регіоні заявила, що зарплати працівників театру в середньому складають близько 16 тисяч гривень. Однак, за словами самих співробітників, згідно з тарифною сіткою, навіть з урахуванням усіх надбавок за академічність і вислугу років виходить 8 тисяч 913 гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися