У Харкові на вихідних танцюватимуть брейк, співатимуть хіп-хоп та малюватимуть графіті

На форум зберуться представники різноманітних вуличних культур з усієї України та презентуватимуть свої досягнення та проєкти

У Харкові з 9 по 11 квітня триватиме "Форум вуличних культур", там зберуться представники вуличних напрямків культури з Харкову, області та всієї України. Про це повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Планується, що під час заходу учасники зможуть обмінятися досвідом, презентувати найкращі проєкти та ініціативи.

На форумі обговорять результати конкурсу ідей проєктів вуличної культури, який пройшов в Україні вперше. Планується презентація програми "Створення нової ідентичності Української молоді за допомогою інструментів креативної індустрії вуличних культур 2021-2030".

Також на форумі детально обговорять законодавчу ініціативу про "Основні засади молодіжної політики". Законопроєкт №3718 вже перебуває у Верховній Раді і готується до розгляду у другому читанні.

За словами співзасновника ГО "Центр вуличних культур" Єгора Матюхіна, вуличні культури - це форма дозвілля та самовираження молоді у публічному просторі.

"Це може бути хіп-хоп музика, стріт-арт і графіті, фізично активне креативне дозвілля, мода, стріт-денс, неформальна освіта або їх поєднання. Важливо, що все це народжується, розповсюджується та розквітає на вулицях, але не тільки: у дворах, центрах, парках — у всіх куточках міста", - розповів активіст.

За його словами, минулий рік для вуличних культур був дуже важливим, уся спільнота об'єдналася заради визначних проривів, які і будуть обговорювати на форумі. Також представники різних вуличних культур будуватимуть плани проєктів на майбутнє.

У повідомленні йдеться, що Форум у Харкові, який проводять ще з 2016 року, став прикладом для засновників щорічної "Ghetto Conference" у Латвії, а в Україні з'явилася платформа для неформальної освіти у сфері вуличних культур "Street Culture Academy".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що у Харківському зоопарку відкрили величезний вольєр для слонів "Королівство слонів", який максимально наближений до умов живої природи. Сам зоопарк поки перебуває на реконструкції.



Андрей

8 квітня 2021, 18:14

А как же"красная зона",организаторы мозги включайте хоть иногда,да и городу не мешало бы.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися