Метро, парк чи пам'ятник: у харків'ян запитали, як саме вони хочуть увічнити пам'ять Кернеса (соцопитування)

Можна обрати один із запропонованих варіантів чи написати свій

Харківські депутати звернулися до мешканців міста із запитанням про те, як вони хотіли б віддати данину пам'яті колишньому меру Харкова Геннадію Кернесу. Відповідне опитування розмістили у Facebook.

Для голосування містянам запропонували цілих шість варіантів того, яким об'єктам у Харкові можна було б дати ім'я колишнього мера.

Так, можна проголосувати за те, аби іменем Геннадія Кернеса назвали Центральний парк культури та відпочинку, який нині носить ім'я письменника Максима Горького.

Інший варіант пропонує дати назву одній з вулиць Харкова на честь померлого мера.

Один із найпопулярніших і найобговорюваніших пунктів - назвати на честь Кернеса нову станцію Харківського метро. Цю ідею обговорюють у місті від самої його смерті. Саме пропозиції про назву станцій метро з'являлися найчастіше серед петицій на сайті Харківської міськради щодо увічнення пам'яті ексмера.

Також популярною є ідея, і за неї також можна проголосувати, щодо встановлення пам'ятника Геннадію Кернесу. Однак у обговореннях до допису з голосуванням більшість харків'ян  цю ідею хоча й підтримує, але каже, що таке рішення матиме політичні наслідки, адже у Харкові часто псують і розбивають пам'ятники, а, з огляду на неоднозначне ставлення до постаті Кернеса у місті, біля нього буде необхідне постійне чергування поліції чи охорони.

Ще два варіанти у голосуванні пропонують випустити на честь Геннадія Кернеса поштову марку або назвати його іменем школу, в якій він навчався.

Взяти участь в опитуванні може будь-хто, для цього навіть необов'язково бути харків'янином. Тим, хто має свою думку щодо способу увічнення пам'яті колишнього мера, автори пропонують написати в коментарях свій варіант.

Результати голосування депутати обіцяють оприлюднити 27 червня цього року, у день народження Кернеса.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що на будівлі Харківської міськради буде встановлено меморіальну дошку на честь колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися