Біля Каразіна встановлять пам'ятник відомому художнику

Каразіна витратить на пам'ятник понад 500 тисяч гривень

У Харкові на площі Свободи, 6, біля другого корпусу ХНУ Каразіна планують встановити пам'ятник Генріху Семирадському. Про це повідомили в МГ групі "Об'єктив".

Згідно з відповідним тендером на сайті державних закупівель ProZorro, крім пам'ятника, в університеті планують відновити фасади будівлі з боку площі Свободи і з боку проспекту Науки. Сам же монумент зроблять із бронзи і встановлять його на вході в другий корпус. Усього, відповідно до тендеру, на роботи витратять 760 тисяч гривень.

Варто нагадати, що меморіальну дошку Семирадському встановили ще у 2015 році. Крім того, з'явилася і Художня галерея імені Генріха Семирадського.

ДОВІДКА. У 1860 році, підкорившись волі батька, Генріх Семирадський вступив на природне відділення Харківського університету (фізико-математичний факультет). У 1864 році він його закінчив зі ступенем кандидата, захистивши випускну роботу на тему: "Про інстинкти комах".

Нагадаємо, у Харкові відбувся перший тур виборів на пост нового ректора університету ім. Каразіна. До другого туру пройшли декан юридичного факультету Тетяна Кагановська і декан фізико-технічного факультету Ігор Гірка. Кагановська за голосами - на першому місці. Ігорю Гірці явно така ситуація не подобається, тому він запропонував провести дебати на своїй сторінці в Facebook. Кагановська прийняла виклик.

Варто зазначити, що всього на пост ректора претендували чотири учасники. До другого туру із 991 голосом вийшла декан юридичного факультету Тетяна Кагановська і декан фізико-технічного факультету Ігор Гірка - зі 710 голосами. "Вилетіли" в першому турі декан радіофізичного факультету Сергій Шульга (227 голосів) і декан фізичного факультету Руслан Вовк (153 голоси).

Раніше "Коментарі" розповіли, що екс-ректор університету Віль Савбанович Бакіров вирішив залишитися на посту голови Вченої ради ХНУ. Про це його попросив очільник Наглядової ради університету, президент НАНУ Анатолій Глібович Загородній.




Джерело: ://www.objectiv.tv/objectively/2021/05/31/vozle-universiteta-karazina-ustanovyat-pamyatnik-izvestnomu-hudozhniku-foto-video/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися