У Мінкульті розробили нову символіку та логотип Харківської області до 30-річчя Незалежності України (фото)

Харківська квітка буде одним з елементів калейдоскопу образів України

Міністерство культури та інформаційної політики України презентувало нові логотипи та символи для кожної з областей України до святкування 30-ї річниці Незалежності. Відповідний документ розробила креативна агенція "Провід".

Харківська область отримала зображення рожево-зеленої квітки з пелюстками, на яких розташовано герб області.

picture

Концепція візуальної розробки нової айдентики, згідно з документом, полягає у спробі осягнути комплекс образів, які уособлюють у собі Україну у вигляді "калейдоскопічних квіткових орнаментів, що формуються з зображень та символів та розквітають, як сама країна".

picture

Окрім того, розробники концепції вважають, що зображення квітки є універсально зрозумілим для всього населення України.

"Квітка - образ,   що розкриває ідею  держави, що росте  та квітне,  поєднуючи у собі  розмаїття символів. Наприклад, квітка є центральним елементом Петриківського розпису", - йдеться у поясненні до концепції.

На його основі формуються також і пелюстки-образи - які зображують різноманітні куточки областей, досягнення та сфери українського життя.

Також було розроблено слоган 30-ї річниці Незалежності України: "Ти у мене єдина".

picture

Для довідки: герб Харківської області являє собою геральдичний щит із рогом достатку перехрещеним із кадуцеєм з золотим жезлом в обрамленні золотого дубового листя з блакитною стрічкою. Щит увінчує шестірня обабіч якої розташовані два злакові колоси, на її тлі зображена книга з зображенням атомного ядра.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові встановили пам'ятник відомому художнику. Біля другого корпусу ХНУ ім. Каразіна з'явиться статую Генріха Семирадського з бронзи. На його виготовлення та встановлення витратять 760 тисяч гривень.



Харьковчанин

1 червня 2021, 18:25

Дебилы не в состоянии 30 лет принять и утвердить нормальный и достойный герб такого гос-ва, как Украина! Все пох-ты пользуются и довольны каким-то маленьким подобием государственного герба в виде хера с рогами по бокам, и абсолютно довольны!!!! Где достоинство и национализм всех, орущих об этом???? ОТСТОЙ и странная пиарщина!!! Дайте людям достойный государственный герб!!!!!

Михаил

1 червня 2021, 14:26

Что в минкульте употребляют?

Юрий

1 червня 2021, 13:26

Падежи отменили?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися