Як космічні технології допоможуть захистити екологію у Харківській області

Область планує співпрацю з космічним агентством задля спостереження за довкіллям з космосу

У Харківській облраді вирішили запроваджувати нові способи охорони навколишнього середовища. Серед таких - застосування космічних технологій. Про деталі нових розробок для захисту довкілля розповіли у пресслужбі Харківської обласної Ради.

Предметна нарада керівництва облради відбулася із представниками Державного космічного агентства України, яке має у Харкові підрозділ Національного центру управління та випробувань космічних засобів (НЦУВКЗ).

Під час діалогу з представниками агентства було обговорено методи за якими новітні космічні технології можуть бути застосовані для огляду та спостереженню за станом довкілля.

У регіоні наразі реалізується програма охорони навколишнього середовища, тому обласна влада хоче залучити до співпраці представників космічного агентства.

За словами віце-голови облради Альберта Кононенка, Харківська область опинилася у ситуації, коли необхідно шукати нових шляхів запобігання забрудненню довкілля і порушення екологічного законодавства. Основною метою регіональної програми охорони навколишнього середовища є підвищення рівня екобезпеки.

Для довідки: Національний центр управління та випробувань космічних засобів є науково-технічним комплексом, який займається підвищенням рівня космічної діяльності в інтересах народного господарства та національної безпеки України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що екоактивісти самотужки займаються очищенням річки Уда, вони організовують суботники, беруть з собою прибиральний інвентар та гумові човни й витягають з ріки пляшки та сміття.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися