Готові святкувати: у Харкові показали новий фонтан та оглядовий майданчик Держпрому - коли відкриють

Загалом на два об'єкти місто витратило майже 11 мільйонів гривень

У Харкові в ніч з неділі на понеділок, 16 серпня, на проспекті Гагаріна відбувся тестовий запуск нового фонтану, а напередодні у соцмережах з'явилися фотографії вже готового оглядового майданчика на даху Держпрому. Фото і відео нових пам'яток Харкова показали у каналах Telegram.

Величезну конструкцію світлового фонтану розмістили на кільці на початку проспекту Гагаріна одразу за Подільським мостом. Фонтан розташували на місці квіткової клумби. Він виконаний з нержавіючої сталі, всередині нього встановлена світлодіодна стрічка із полікарбонатним розсіювачем. Вартість зведення конструкції склала 6 мільйонів 18 тисяч гривень. Користувачі соцмереж зняли на відео пробний запуск світлової конструкції пізно ввечері 15 серпня. Конструкція переливається різними кольорами, переважно синім і білим, а маленькі ліхтарики мерехтять, створюючи ілюзію краплин води.


Також до відкриття вже готовий і оглядовий майданчик на даху Держпрому. Там вже встановлена скляна огорожа, а підлога встелена сірою плиткою. На зовнішньому майданчику встановлені лавки, а також оглядовий бінокль. Вартість облаштування об'єкту складає 4 мільйони 925 тисяч гривень. Вхід туди обіцяють зробити безплатним. Харків'янам вже вдалося за допомогою коптеру зняти панораму, яка відкриватиметься з оглядового майданчика.

Нагадаємо, обидва об'єкти відкриють у День міста, їх будувати міська рада розпочала ще у березні. "Коментарі" повідомляли, що відповідні тендери були розміщені на сайті закупівель Prozorro. Проєкт оглядового майданчика замовляв сам Держпром, а от ілюмінаційною конструкцією "Світловий фонтан" опікується КП "Міськсвітло".



Джерело: Telegram

Надежда

17 серпня 2021, 22:19

Зачем та смотровая площадка понятно что она хочь и будет бесплатная но сколько на неё потрачено денег у нас возле возле подъездов дорог нет да и в харькове столько дыр что есть куда деньги девать а вы смотровую зачем она спрашивается подъезды обшарпанные дома уже 5 этажки по 50 лет стоят их пора сносить и на их место строить небоскрёбы пора а не смлтровые площадки делать

Влад

17 серпня 2021, 12:07

Сколько можно вдалбливать тупоголовым авторам, что это не проспект Гагарина, а улица Вернадского!???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися