Яку з пам'яток Харкова внесуть до переліку об'єктів ЮНЕСКО

Процес розпочався ще у 2017 році, але довгий час на цьому напрямку не відбувалося жодних зрушень

Довгоочікуваний оглядовий майданчик на даху Держпрому став лише першою сходинкою на шляху усього комплексу до включення у переліків об'єктів ЮНЕСКО. Про це повідомляє пресслужба Харківської ОДА з посиланням на тимчасово виконуючого обов'язки голови ХОДА Олександра Скакуна.

За його словами, необхідно якомога швидше відновити роботи із внесення будівлі до списку об'єктів світової спадщини. Для цього будівлю потрібно відреставрувати та привести до гідного вигляду.

"Ми вже зараз розуміємо розміри необхідного фінансування. Ці питання розглянемо й у найкоротший термін зробимо так, аби Держпром виглядав належно", - повідомив очільник ХОДА.

Олександр Скакун пообіцяв, що роботи із поновлення процесу включення Держпрому до списку ЮНЕСКО розпочнуться вже цього тижня.

Також у пресслужбі повідомили, що новий оглядовий майданчик на даху Держпрому працюватиме за попереднім записом з 10 ранку до 7 вечора, починаючи з вересня. Вартість квитка ще не встановлена, але не перевищуватиме 100 гривень. Екскурсія триватиме близько години.

В останні дні серпня на дах Держпрому потраплять ті, хто встигли записатися в онлайн-формі на безплатні екскурсії.

Зазначимо, що онлайн-реєстрація тривала рівно 3 хвилини, після реєстрації перших 120 осіб вона закрилася.

picture

Для довідки: Держпром значиться у Попередньому списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Він побудований в архітектурному стилі конструктивізму та є першим радянським хмарочосом.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про урочисте відкриття оглядового майданчика на даху Держпрому на День Незалежності. Майданчик є невеличким комплексом, адже, окрім самої ділянки на 12 поверсі будівлі, у ньому є ще внутрішнє приміщення, старовинний ліфт і буфет. На облаштування майданчика витратили 4 мільйони 925 тисяч гривень. Ще 15 мільйонів витратили на реставрацію сходів, ліфта та внутрішніх приміщень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися