У Харкові відкрили оглядовий майданчик на Держпромі - як потрапити

До вересня майданчик проходить тестовий період, тому пускати туди будуть лише невеликими групами

Одним з офіційних заходів до Дня Незалежності України у Харкові стало відкриття довгоочікуваного оглядового майданчика на даху Держпрому. Про те, як потрапити на нову локацію, розповіли у харківських каналах Telegram.

Новий оглядовий майданчик є невеличким комплексом, адже, окрім самої ділянки на 12 поверсі будівлі, у ньому є ще внутрішнє приміщення, старовинний ліфт і буфет.

У внутрішньому приміщенні розміщується експозиція, яка оповідає історію Харкова, але все найцікавіше, звісно, у зовнішньому приміщенні. Звідти відкривається панорамний огляд на місто з висоти 63 метрів.

На даху спеціально встановлений бінокль, аби можна було роздивитися у деталях цікаві об'єкти. Також там є лавки для того, аби можна було перепочити та насолодитися захопливим видом.

На першому поверсі є буфет, у якому можна придбати свіжу випічку, солодощі та напої.


Наверх відвідувачів доставляє старовинний ліфт, такий самий, яким його обладнали у ті часи, коли Держпром лише побудували.


Приймати відвідувачів за постійним розкладом майданчик розпочне у вересні. Наразі потрапити до нової локації можна буде лише за попередньою реєстрацією та невеликими групами. Зареєструватися можна буде у спеціальній формі "Держпром — велетень конструктивізму", починаючи з 9 ранку 25 вересня.

Також Держпром проведе розіграш квитків для 30 харків'ян, які зможуть потрапити протягом наступного тижня на оглядовий майданчик безплатно.

Коли локація почне працювати за постійним графіком, вона буде включена до об'єктів Харківського обласного туристсько-інформаційного центру і зареєструватися на відвідування можна буде там.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що на облаштування майданчика витратили 4 мільйони 925 тисяч гривень. Ще 15 мільйонів витратили на реставрацію сходів, ліфта та внутрішніх приміщень.



Джерело: Telegram
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися