У Чугуєві Харківської області встановлять пам'ятник загиблим у авіакатастрофі Ан-26 - як виглядатиме

Меморіал облаштують на місці падіння літака та викарбують у мармурі імена загиблих

У місті Чугуєві встановлюватимуть пам'ятник для увічнення пам'яті загиблих льотчиків та курсантів у авіакатастрофі Ан-26 рік тому. Меморіал облаштують на місці падіння літака. Про це повідомляє пресслужба Чугуївської міськради.

Знак складатиметься з чотирьох плит з мармуру. Одна з них слугуватиме підставкою, друга зображатиме образ літака АН-26, третя - хмари, у які літак йде у свій останній політ. Четверту плиту зроблять у вигляді свічки, на якій мерехтить полум'я, на ній будуть викарбувані імена загиблих у страшній трагедії.

picture

Довкола пам'ятника облаштують меморіальний комплекс, площею 200-250 квадратних  метрів.

Ініціатива зі встановлення пам'ятного знака надійшла від Університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, її розглянула комісія з увічнення пам'яті подій та встановлення пам'ятних знаків. Тепер це питання передали на розгляд депутатам Чугуївської міськради.

Втім, підготовчі роботи на місці трагедії розпочали - вже розчищена територія для обладнання меморіалу. Повністю завершити його зведення планують до кінця року.

До річниці трагедії планують на місці майбутнього пам'ятника тимчасово встановити пам'ятну табличку, біля неї будуть проведені жалобні заходи.

Нагадаємо, 25 вересня 2020 року під Чугуєвом розбився транспортний літак АН-26, на його борту перебувало 28 осіб - курсанти та військові льотчики. Врятуватися вдалося лише одній людині.

"Коментарі" повідомляли, що після падіння літак загорівся. Катастрофа трапилася у 2 км від військового аеропорту. Серед загиблих були мешканці 11 областей України.



Людмила Юрцева

26 вересня 2021, 21:44

Горе в дом ворвалось. Сердце -лед, Сын ушел в свой последний полет. Белый Ангел крылом могучим Скорбно поднял его в небеса. Забирает Господь всегда лучших, Только верит Мать в чудеса, Что вот-вот раздастся звонок, И живым вернется Сынок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися