У Харкові знайшли німецьку вивіску, зроблену ще до Другої світової війни - де розташована

Історична пам'ятка ризикує бути знищена через ремонт будівлі, на якій вона нанесена

У Харкові за адресою Маршала Конева, 21 на старій будівлі знайшли старовинний напис, зроблений чорною фарбою німецькою мовою. Фото з'явилося у харківському каналі Telegram "Где в Харькове".

Одну зі старих будівель, що належить харківському Хіммашу, та розташована офіційно за адресою: Конева, але фактично на провулку Райрадівському,  вирішили відремонтувати й пофарбувати заново. Для цього було необхідно зняти верхній шар покриття на стінах. Коли його почали зчищати, на старій цеглі проступив напис німецькою мовою: "Kfz.Inst. Komp. 211", що у перекладі означає "Авторемонтна компанія".

picture

За словами місцевих жителів, колись тут дійсно був автосервіс і парковка.

Користувачі соцмереж кажуть, що такі написи у Харкові раніше були звичною справою, наприкінці ХІХ — початку XX століття багатьма підприємствами у Харкові володіли німці.

Власник будівлі поки що залишив напис на місці та ремонт будівлі відклав.

Чи будуть дізнаватися історію напису місцеві історики та чи збережуть її як пам'ятку, наразі невідомо.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харкові відбудеться фестиваль субкультур. На ньому відбудеться декілька змагань із різних вуличних культур — починаючи з музики, закінчуючи графіті та скейтбордами. Свято відбуватиметься у форматі відкритого фестивалю, що передбачає можливість для учасників подивитися на різні види вуличних культур, дізнатися про них більше і навіть взяти участь у тих, які будуть цікавими. Фестиваль буде поділений на чотири великі локації, які працюватимуть за своїм графіком.



Святослав

4 вересня 2021, 21:04

Автор перевода, учи немецкий язык.))

Святослав

4 вересня 2021, 21:04

Автор перевода, учи немецкий язык.)))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися