Як працює оглядовий майданчик на Держпромі та чому обурені харків'яни

Екскурсії на майданчик зробили безкоштовними, щоправда, проводять їх у незручний час, а записатися туди майже нереально

Новенький оглядовий майданчик Держпрому, на відкриття якого майже півроку з нетерпінням чекали харків'яни, тепер викликає багато критики та обурення. Все через те, що графік його роботи обмежений та незручний, на екскурсію потрапити майже неможливо, а правила відвідування локації є дуже суворими. Коментарі розбиралися, чи справді нова локація розчаровує очікування містян.

Одразу після урочистого відкриття з'явилося оголошення про те, що відвідування майданчику буде платним, але вартість не називали. Щоправда, згодом у облраді, після обурення харків'ян, прийняли рішення про те, що поки що локація буде безкоштовною.

Відтак, аби потрапити на оглядовий майданчик необхідно пройти реєстрацію на сайті обласного туристсько-інформаційного центру. Там необхідно обрати бажаний час проведення екскурсії. Щоправда, обирати можна лише з тих, які доступні на даний момент.

Екскурсії проводять щогодини. Офіційно локація працює з 10:00 до 19:00. Втім, графік роботи майданчику кожного дня різний. Зазвичай зранку проводять дві екскурсії - о 10:00 та 11:00, після цього починається перерва протягом двох годин, після обіду проводять ще 3 екскурсії: о 14:00, 15:00 та 16:00.

У деякі дні є також екскурсія о 17:00, однак наразі невідомо, як на таку можна потрапити. Адже станом на 2 вересня вона відбудеться лише у четвер 9 вересня і записатися туди вже не можна.

picture

У більшість доступних для запису днів проводиться лише половина екскурсій: наприклад, у понеділок 6 вересня та п'ятницю 10 вересня зранку екскурсій з невідомих причин не буде.

Харків'яни обурюються та кажуть, що такий графік роботи - це знущання, адже найцікавіший час для відвідування майданчику - це вечір, коли люди хочуть подивитися на захід сонця чи на вогні вечірнього міста.

Також майданчик не працює у вихідні дні, тож людям, які працюють у звичайному 5-денному робочому графіку, потрапити на локацію можна хіба що у відпустці.

Більшу частину часу майданчик пустує - відповідне відео навіть розміщують у соцмережах з коментарями: "безлюдний оглядовий майданчик за 5 мільйонів". Варто додати, що 5 мільйонів - це вартість лише зовнішньої локації. Весь же екскурсійний комплекс вартував ще додаткових 15 мільйонів, за які відреставрували ліфт, сходи та внутрішнє приміщення.

Записавшись на екскурсію на сайті, відвідувач отримує підтвердження та інструкцію на електронну скриньку. Прийти необхідно за 15 хвилин до початку. Сама екскурсія складається з лекції про історію Держпрому, яка відбувається у внутрішньому приміщенні, де розташована історична експозиція, та триває близько 30 хвилин. Лише після цього можна потрапити на сам оглядовий майданчик. Для нього залишається трохи менше півгодини, адже за цей час необхідно ще встигнути спуститися вниз, аби дати дорогу наступній екскурсійній групі.

Кожна група складається максимум з 30 осіб, а для корпоративних груп - не більше 20 осіб.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Харківська ОДА почала обговорювати поновлення процесу включення Держпрому до об'єктів культурної спадщини ЮНЕСКО, який був призупинений у 2016 році.




Джерело: Comments.ua Харьков
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися