У Харкові під куполом Планетарію звучатиме орган та влаштують шоу

Завдяки широкоформатному-360° куполу Планетарію слухачі зможуть повністю поринути у музику

У Харківському Планетарії відбудеться видовищне шоу у супроводі класичної органної музики. Концерт присвятять музикантові, який вважається метром творів у виконанні органу. Про те, яке видовище чекатиме на глядачів, розповіли на сайті організаторів заходу Electric Sound Orchestra.

"Теорія великого Баха" - саме так називається видовищне шоу, яке відбудеться 30 вересня у Харкові. Відсилка на теорію Великого вибуху не випадкова, адже на думку організаторів концерту, якщо після Великого вибуху народився Всесвіт, то з народженням Баха народилася нова музична культура людства.

Концерт стане новим елементом у репертуарі Харківського Планетарію. Під його куполом музичні твори виконуватимуть на сеплованому органі, який має 120 регістрів. Завдяки дивовижній акустиці Планетарію відкривається можливість відчути весь масштаб звучання унікального музичного інструменту. А завдяки проєкціям, які відображатимуться на куполі, слухачі зможуть відчути повне занурення у музику та образи.

У анонсі йдеться, що шоу представляє собою ретроспективу музичних епох від 17 століття до сучасності. Під час концерту виконуватимуть твори як самого легендарного композитора, так і його сучасників та послідовників.

Солістом шоу є харківський органіст Станіслав Калінін, який є лауреатом міжнародних конкурсів, органістом, концертмейстером та клавесиністом.

Для довідки: семплований орган - електронна версія живого органу. Кожен звук регістру записують зі збереженням акустики. Під час натискання на певну клавішу на консолі звучить записаний звук або група звуків. Кожний записаний звук називається "семплом". Консоль такого інструменту коштує близько 10 тисяч доларів, ще кілька тисяч вартує програмне забезпечення.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові можна буде подивитися німе кіно із Чарлі Чапліном під музичний супровід тапера, який виконуватиме живу музику на роялі під час демонстрації кіноплівок.



Джерело: https://orchestra.kiev.ua/

Арина

28 вересня 2021, 22:13

Вот это здорово. Жаль , что не получится насладиться таким шоу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися