У Харкові проходить незвичайна виставка про сучасне мистецтво "25" - де подивитися

Захід оповідає весь шлях розвитку та становлення інституцій сучасного мистецтва в Україні та Харкові

У Харківській Муніципальній галереї стартувала виставка під назвою "25", яка присвячена існуванню в Україні сучасного мистецтва та шляху його становлення. Подробиці про деталі заходу розповіли на офіційному сайті галереї в анонсі заходу.

Організатори повідомляють, що саме Харків став першим містом України, де почали популяризувати та підтримати сучасне мистецтво та його творців. Саме тут 25 років тому і було створено Муніципальну галерею, яка стала першою інституцією сучасного українського мистецтва.

Галерея швидко стала лідером та величезною частиною процесу розвитку мистецтва в Україні.

Виставка триватиме з 28 вересня по 22 жовтня. Вона представляє собою ціле дослідження усього шляху розвитку інституції сучасного мистецтва. На виставці представлені експозиції, які крок за кроком відображають створення та функціонування Галереї, її основні події та прориви, яких вона досягла за 25 років.

На заході облаштована інсталяція, яка являє собою хронологію життя галереї та мистецтва Харкова.

В експозицію виставки зібрали архівні матеріали: плакати, статті, історії працівників галереї, спогади очевидців, твори мистецтва, артефакти.

Виставка також демонструє усі зміни яких зазнавала Галерея, а також зміни, які вона провокувала у мистецькому житті країни та Харкова.

"25" покликана показати глядачам, яку роль Муніципальна галерея зіграла у сучасному мистецтві України та який поштовх вона дала для розвитку харківських та українських сучасних творців.

Виставку можна відвідати безкоштовного щоденно у Харківській муніципальній галереї на вулиці Чернишевській, 15, окрім неділі, з 11 до 19.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові Гідрометцентр проводить конкурс на кращу фотографію погодних явищ, які були зафіксовані у Харківській області. До участі можна подати фотографії веселки, зливи, снігу, хмар чи туману.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися