У Харківській області прокладуть дорогу до музею із шедеврами мистецтва, розташованого на околицях області

До культурної та історичної пам'ятки ведуть залишки дороги, яку побудували півстоліття тому

У селі Пархомівка, у Харківській області розташований унікальний сільський музей, у ньому зібрані шедеври не лише українського, але й світового мистецтва. Пархомівський художній музей ім. П.Ф. Луньова займає старовинний будинок-палаццо. Щоправда, доступність музею для відвідувачів дуже низька, якщо не сказати "суворо обмежена". Саме село розташоване у 100 км від Харкова, а одну-єдину дорогу тут побудували більше 40 років тому. Зараз до музею планують прокласти новий асфальт. Про це повідомили у пресслужбі Харківської ОДА.

Проєкт ремонту дороги у селі розроблений у рамках "Великого будівництва". Всього ремонтники ДП "Дороги Харківщини" планують відремонтувати 5,5 км автошляху.

Початок капітального ремонту заплановано на наступний рік, зараз проводять лише підготовчі роботи, через село прокладають аварійний проїзд, адже наразі на місці є лише залишки вщент розбитого півстолітнього асфальту.

Керівник групи популяризації музею у Пархомівці Микола Давидюк зазначив, що за ремонтними роботами буде встановлений контроль, адже початий проєкт має бути доведений до кінця. За його словами, це сприятиме розвитку цих територій та популяризації музею, де зберігаються світові шедеври.

Для довідки: Пархомівський музей є одним з унікальних сільських музеїв України та популярним туристичним об'єктом регіону. У ньому зберігаються твори живопису, скульптури, графіки та інших видів мистецтва. В експозиції представлені роботи Пікассо, Шишкіна, Реріха Маяковського та інших світових митців.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Шарівському палаці, який також входить до об'єктів популяризації, проводять дискотеки та техно-вечірки.



Алексей

11 жовтня 2021, 07:43

Музей шикарный. И автору статьи на заметку, Маяковский ну ни как не "мировой художник".

Алексей

11 жовтня 2021, 07:42

Музей шикарный. И автору статьи на заметку, Маяковский ну ни как не "мировой художник".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися