У супермаркетах подорожчали пластикові пакети: експерти розповіли, чи харків'яни стануть їх менше купувати

Підвищення цін на пакети має спонукати людей користуватися багаторазовими екологічними сумками

З учорашнього дня у супермаркетах зросла вартість на пластикові пакети. Головна ідея підвищення цін полягала у тому, що люди почнуть переходити на користування екологічними сумками. Експерти розповіли, чи жителі Харкова стануть менше купувати пакети в магазинах. Про це пише видання "Об'єктив".

Так, на думку представника харківської екологічної організації Максима Ханейчука, із запровадженням нових цін на пакети, люди стануть відповідальнішими до них ставитися.

"Люди вже почали замислюватися, що все має свою ціну. Не буде такого, що людина може взяти пакет безкоштовно, використати його та викинути. І так безвідповідально", - зазначив Ханейчук.

Керуючий партнер юридичної компанії Роман Чумак підкреслив, що за продаж пластикових пакетів за цінами, нижчими за встановлені урядом, передбачено штраф - від 8 500 гривень до 34 000 гривень. Покупці можуть використовувати власні пакети, принесені з собою.

Зазначимо, що з 1 лютого ціни на пластикові пакети у супермаркетах такі:

- 2,00 грн – пакет без ручок та бічних складок;

- 2,50 грн – пакет без ручок, але з бічними складками або з ручками без бокових складок;

- 3,00 грн – пакет з ручками та бічними складками.

До речі, тонкі звичайні та оксорозкладні пластикові пакети заборонять у березні поточного року.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" писав про те, що полки харківських супермаркетів заполонить фальсифікат. Експерти розповіли, як не купити підробку.

Також видання повідомляло про те, що у Харківській області змінилася вартість м'яса. Докладніше читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися