У Харківській області продовжують позбавлятися від маленьких шкіл

На Харківщині закривають школи

На Харківщині планують закрити ще 12 шкіл. Про це розповіла заступник обласного Департаменту науки та освіти Ольга Алфьорова, передає "Українське радіо Харків".

Нагадаємо, у регіоні вже давно закривають школи, в яких навчається менше ніж 100 дітей. Так, у 2021 році на Харківщині закрили 15 шкіл, а для 10 знизили освітній ступінь. При цьому варто зазначити, що вчителів після закриття зазвичай пристосовують до нових шкіл, до яких перейшли їхні учні.

Наразі у Харківській області фіксують 98 шкіл, де учнів менше ніж 100. Також у регіоні є 5 початкових шкіл із "населенням" менше 20 осіб та 13 закладів, де навчається менше 40 дітей.

"Такі школи потрібно реорганізовувати та забезпечувати підвезення дітей до опорних установ або чисельніших. Річ у тому, що приміщення треба опалювати, крім того, нечисленні школи не завжди надають якісні освітні послуги", - зазначила Алфьорова.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що харківським школярам перенесли зимові канікули. Раніше канікули у харківських школах планували зробити з 30 грудня. Однак це станеться трохи раніше. Вже 10 січня діти знову повернуться за шкільні парти. Продовжувати канікули у січні не планують. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що підробленою вершковою олією, яку виготовляли на Харківщині, годували дітей у кількох школах. Виробник використав замість жирів тваринного походження рослинні жири, що є фальсифікацією продукції та порушенням чинного законодавства Керівництвом Держпродспоживслужби було прийнято рішення про вилучення підробленого вершкового масла з обороту у навчальних закладах. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися