Підробленим вершковим маслом, яке виготовляли на Харківщині, годували дітей у школах

Керівництвом Держпродспоживслужби було прийнято рішення про вилучення підробленого вершкового масла з обігу у навчальних закладах

На заводі в Харківській області виробляли підроблене вершкове масло. Продукт використали у кількох школах Кіровоградської області. Про це стало відомо під час позапланових перевірок навчальних закладів із забезпечення дітей якісним та безпечним харчуванням, передає пресслужба ГУ Держпродспоживслужби у Кіровоградській області.

За словами джерела, у двох школах Олександрійського району на харчоблоках фахівцями було відібрано зразки солодковершкового масла "Селянське" 73% жиру. Зазначається, що згідно з результатами дослідження встановлено, що продукт не відповідає вимогам щодо складу.

З'ясувалося, що виробник використав замість жирів тваринного походження рослинні жири, які є фальсифікацією продукції та порушенням чинного законодавства.

"Виробником зазначеної олії на етикетці зазначено ТОВ "Богодухівський молзавод", Харківська область", - повідомляється у пресслужбі.

Керівництвом Держпродспоживслужби в Кіровоградській області було прийнято рішення про вилучення підробленого вершкового масла з обігу у навчальних закладах.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував читачів про те, що якісь продукти найбільше подорожчали в Харківській області. За даними обласного управління статистики, у жовтні поточного року вартість продовольчих товарів у Харківській області зросла на 1,6%. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що на Харківщині припинили незаконне виробництво молочної продукції. За результатами проведення заходів було відкрито кримінальне провадження. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися