Через закритий кордон під Харковом «застрягли» понад 100 українців

Щоб повернути людей додому, харківські прикордонники звернулися по допомогу

У середу, 18 березня, на Харківщині понад 100 людей, які не змогли пішки перетнути державний  кордон, "застрягли" на пункті пропуску "Гоптівка". Про це повідомляє прес-служба Східного регіонального Управління ДПСУ в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Йдеться про громадян України, яких не пустили до Росії. Це сталося через тимчасове припинення пропуску до РФ іноземців та осіб без громадянства, який впровадили з 18 березня до 1 травня. Люди опинилися на нейтральній території без будь яких засобів пересування та не знали, як повернутися додому. 

Прикордонники звернулися до влади та бізнесменів, з проханням організувати перевезення громадян на територію України. Наразі українців вже повернули додому.

"Прикордонники в межах наданих повноважень робитимуть все можливе, аби забезпечити повернення наших громадян додому і у будь-який час доби готові здійснювати їх оформлення на державному кордоні", - повідомили у Східному регіональному Управлінні ДПСУ.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що з 16 березня на Харківщині та по всій Україні закрили низку пунктів пропуску через державний кордон. В Харківській області продовжили функціонувати такі пункти пропуску автомобільного сполучення: "Чугунівка", "Плетенівка", "Гоптівка". Проте там перетнути кордон можна тільки українцям і тільки на транспортному засобі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися