Стало відомо, коли у Харкові відновлять будівництво метро

Проект будівництва вже затверджено, і оголошено всі необхідні тендери

Міський голова Харкова Ігор Терехов розповів про те, коли продовжиться будівництво Олексіївської лінії метрополітену у бік вул. Одеській. Про це повідомили у пресслужбі Харківської міської ради.

Сьогодні, 4 лютого, відбулася зустріч мера міста із мешканцями деяких будинків, що розташовані на проспекті Гагаріна. Під час спілкування з харків'янами Ігор Терехов повідомив, що будівельні роботи Олексіївської лінії буде відновлено вже цієї весни.

Крім того, градоначальник зазначив, що на цей час проєкт будівництва вже затверджений, і оголошено всі необхідні тендери. Вже цієї весни буде визначено переможця тендеру. Це, як заявив мер, буде серйозною міжнародною корпорацією.

У пресслужбі повідомляють, що кошти на будівництво метро вже перебувають на рахунок. Водночас розпочато будівництво електродепо на станції "Перемоги" для обслуговування рухомого складу. Нині у Харкові вже починають замовляти нові потяги.

Читайте також:
У харківському метро сталося НП - на станції метро "Майдан Конституції" обрушилася частина стелі. У Мережі опублікували світлини з місця події.

• Терехов розповів, чи підвищиться ціна на метро у Харкові. Це питання поставили Терехову після недавніх подій із метрополітеном у Києві. Там ходили довгі розмови щодо підвищення тарифу до 20 гривень (зі знижками можна було скоротити до 12) з 1 січня 2022 року.

У харківському метро 15 годин ловили кошеня. У порятунку чотирилапого брали участь волонтери та співробітники поліції. Спочатку волонтери просили співробітників метро посприяти у затриманні тварини. Однак у метрополітені відповіли, що зняти напругу з рейок буде можливо лише після опівночі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися