У харківському сквері на 3 млн гривень удосконалять фонтан

Фонтан з'явився у сквері у 2020 році

У Харкові збираються витратити 3,3 млн гривень на реконструкцію "сухого" фонтану, який встановлено у сквері на площі Свободи. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

За словами ХАЦ, на сайті електронних закупівель "Прозорро" зазначено, що Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту житлово-комунального господарства Харківської міськради планує укласти договір із ТОВ "Спецбуд-4" ЛТД" на проведення робіт у сквері на площі Свободи. сума становить 3,3 млн гривень.

У ході проведення робіт планується будівництво водопровідного колодязя для влаштування вузла поділу водопостачання на окремі системи: поливу зелених зон, а також спорудження фонтану, профілактика, ремонт, заміна насосного обладнання, форсунок, світильників тощо.

Варто зазначити, що реконструкція скверу розпочалася у 2016 році. 2020-го було укладено останню угоду на реконструкцію скверу з будівництвом нового фонтану вартістю 102 млн грн. Вже у серпні 2020 року у сквері з'явився найбільший у країні "сухий фонтан". Проте за півтора роки його вже мають намір реконструювати.

picture
Фото - Харківська мерія

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" писав про те, що влітку 2021 року у Харкові відкрили 40-річний фонтан. Ще 1990-х фонтан закрили та він поступово руйнувався. Проте у 2011 році фонтан відремонтували та знову запустили, але минулого року його довелося закрити на ремонт.

Також видання повідомляло про те, що харківські таксисти збираються виходити на страйк у лютому 2022 року. Причиною тому є низькі зарплати водієм та низькі тарифи на їхні послуги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися