Харківський лісопарк зняли з висоти пташиного польоту: в об'єктив потрапив заєць (ВІДЕО)

Як виглядає харківський лісопарк із висоти пташиного польоту

У Мережі з'явилося відео, зняте у харківському лісопарку. Автору вдалося показати зайця-русака, що причаївся між деревами. Відповідний ролик було опубліковано на YouTube-каналі "Харків із висоти".

Згідно з інформацією з відкритих джерел, харківський лісопарк є найбільшим в Україні за площею. Станом на 1987 рік площа лісопарку становила 2385 га. Проте вже до 2010 року площа налічувала менше ніж 1900 га. Це пов'язано із забудовою на території зеленої зони.

Більшість лісопарку — природний ліс із галявинами та балками. Прикрашають цю зелену зону дуби-довгожителі, яким за 200-400 років. Крім того, у лісопарку часто зустрічається дуб черешковий, клен, сосна та липа.

Також відомо, що з представників фауни у лісопарку мешкають лисиці, ласки, горностаї, куниці та зайці. Останнього і вдалося зафіксувати на відео з висоти.

Читайте також:

• У Харківській області лисиця накинулася на людину прямо посеред вулиці. Постраждалим виявився сторож на зерновому складі, біля якого і трапився напад рудого хижака. Чоловікові вдалося зняти пригоду на відео, після чого він опублікував ролик у соціальній мережі.

• У Харківському зоопарку поповнення – верблюд. Малюк народився у сім'ї самки Наташі та самця Сашка, яких привезли у 2011 році з Астрахані. Однак у зоосаду були вкрай здивовані народженню вихованця. Співробітники зоопарку пояснили свою реакцію. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

У Харківській області пройшли перегони на собачих упряжках. Загалом у змаганнях взяли участь 30 спортсменів і близько 70 собак. Докладніше читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися