Прокуратура подала в суд на харківське КБ з вимогою сплатити понад 6 мільйонів штрафу

Харківське КБ Морозова зірвало державне замовлення

Прокуратура вимагає від харківського КБ Морозова сплатити мільйонний штраф за зрив контракту. Про це повідомляє Військова прокуратура об'єднаних сил в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Так, повідомляється, що ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова" зобов’язалось у певний строк виготовити та поставити до військової частини Національної гвардії України бронетехніку. Конструкторське бюро навіть отримало передплату за замовлення, а от бронетехніку до військової частини так і не поставило.

"З метою захисту інтересів держави, військовою прокуратурою об’єднаних сил до господарського суду міста Києва спрямовано позовну заяву про стягнення штрафних санкцій на загальну суму понад 6,3 мільйони гривень", - йдеться в повідомленні.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині розгорівся скандал через браковані корпуси для БТР, які поставили у КБ Морозова у Харкові. Тоді фахівці військового представництва Міноборони виявили на корпусах бронетранспортерів БТР-4Е, які виробили на Лозівському ковальсько-механічному заводі, пошкодження так званої зміцнюючої наплавки на зварних з’єднаннях бортів корпусів. Постачання бронетранспортерів БТР-4Е для Збройних сил України призупинили.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися