У Харкові затягнеться будівництво онкоцентру

У Харкові хочуть звільнити генпідрядника з будівництва онкоцентру

У Харкові обласний департамент капітального будівництва розірвав договір із приватним підприємством "Ромб+" про будівництво онкоцентру. Наразі генпідрядник має припинити всі роботи до 11 лютого, а до 23 лютого вже звільнити територію. Про це розповіло "Суспільне".

Зазначається, що у "Ромб+" отримали листа 9 лютого. Співвласник фірми Богдан Романов вважає розірвання договору безпідставним, а аргументи облдержадміністрації – надуманими. Богдан зазначив, що будівництво ніхто не зупинятиме без відповідного рішення суду. Тому поки що роботи продовжуватимуться.

При цьому начальник дільниці Юрій Машковський поскаржився на замовника, який нібито не зробив проєктну документацію у повному обсязі та не проводив усіх відповідних експертиз, що затягнуло будівництво онкоцентру мінімум на 4 місяці.

Нагадаємо, у лютому 2021 року питання про продовження будівництва та повторного виділення коштів на онкоцентр було винесено на розгляд депутатів Харківської облради. Доповідь робив їх колега-депутат і за сумісництвом директор обласного онкологічного центру Денис Скорий, але депутати обурилися форматом його виступу та грошей не дали.

Все б нічого, якби не те, що завершити зведення коробки будівлі онкоцентру мали ще до кінця 2020 року, а будувати її почали ще у грудні 2018 року. У 2019 році було залито фундамент. У 2020 році жодних зрушень у будівництві не було. У лютому 2021 року будівельний майданчик виглядав як повністю занедбана територія, привертаючи до себе увагу журналістів і волонтерів.

Також "Коментарі" повідомляли, що протягом багатьох років усі гроші, які отримував центр на нове обладнання та пристрої, були коштами лише благодійних організацій і пожертвуваннями.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися