Як перевіряють продукти на харківських ринках (ВІДЕО)

Фахівці розповіли, як у лабораторії проводиться перевірка продуктів перед їх продажем на ринках

У соціальних мережах останнім часом стали розміщувати інформацію про неналежні перевірки продуктів на ринках. У зв'язку з цим буде проведено переатестацію співробітників лабораторії ветсанекспертизи на ринках Харківщини. Про це повідомляється на YouTube-каналі Simon.

В.о начальника Головного управління Держспоживслужби у Харківській області Олександр Овчаренко зазначив, що у цих установах уже розпочалися перевірки на дотримання санітарних норм. Загалом було виявлено кілька порушень. Перше – продукція надходить на ринки без відповідних супровідних документів, що свідчать про походження продукції. Друге  не всі продукти, які реалізовують у торгових павільйонах, мають висновок ветсанекспертизи.

У лабораторії ветсанекспертизи на Центральному ринку, де перевіряють мед, молочні продукти, соління, овочі та фрукти, запевняють, що експертизи проводяться щодня незалежно від того, чи знайома їм вже ця продукція, чи вона надходить до лабораторії вперше.

Лабораторія відкривається о 5 годині ранку. Тривалість однієї перевірки становить 10-15 хвилин. Фахівцям мають надати продукцію, документи на тварин, або, наприклад, на пасіку тощо, після чого відбираються проби та починаються дослідження.

Наприклад, молоко спочатку перевіряють на кислотність і лужність. Далі визначає наявність крохмалю та соди у молоці. Якщо товар проходить перевірку, продавцю видають спеціальне посвідчення, яке діятиме протягом 16 годин. Якщо товар перевірку не пройшов, є актом про неможливість реалізовувати цей товар. Його видають як реалізатору, й адміністрації ринку.

Наголошується, що все керівництво регіональної лабораторії ветсанекспертизи, якій підпорядковані всі лабораторії на ринках, змінили.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" писав про те, що у Харкові масово закриваються кафе та ресторани.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові впали ціни на молочні продукти. Докладніше читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися