Коли у Харкові реконструюють Журавлівський гідропарк (ФОТО)

У Харкові за мільярд реконструюють Журавлівський гідропарк

У Харкові планують реконструювати Журавлівський гідропарк за 1,3 млрд грн. Про це пише видання Depo.Харків, посилаючись на засідання президії Конгресу місцевої та регіональної влади при Президентові України, а саме на заяву голови Харківської облдержадміністрації Олега Синєгубова.

Зазначається, що гідропарк перероблять у рамках проєкту "Зелений каркас", який передбачає створення зеленого коридору вздовж чотирьох головних річок Харкова. У результаті планується об'єднати всі паркові зони Харкова в одну мережу за допомогою пішохідних і велосипедних доріжок, а загалом це 127 кілометрів.

Олег вважає, що після реалізації цього проєкту Харків потрапить до топ-100 найкомфортніших міст у світі. Реконструкція Журавлівського гідропарку стане першою сходинкою у реалізації масштабного проєкту. Там облаштують рекреаційні зони, пляжі, спортивні майданчики та навіть дендропарки.

Нагадаємо, проєкт передбачає створення "зеленого маршруту", яким можна буде пройти наскрізь все місто, минаючи автодороги. Для цього розроблено величезну схему міста, через яку прокладено зелені колії вздовж річок, скверів, парків, по зелених насадженнях у приватних секторах, занедбаних промзонах і вздовж насаджень біля залізничного полотна. Загалом ці шляхи нараховуватимуть 127 кілометрів і стануть "зеленими легенями міста".

98mxscmlG_Kn7pz48lG1R43_U.jpg

Раніше створення масштабного екопроєкту анонсували на позачерговій сесії Харківської міської ради. Тоді мер Харкова Ігор Терехов заявив, що для цього проєкту у місті буде створено окреме комунальне підприємство, яке об'єднає екологів, урбаністів та архітекторів. Докладніше про це можна почитати на "Коментарях".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися