ДТП з автомобілем Ярославського: Суспільство тисне на правоохоронні органи

Відомий адвокат поділився своєю думкою про ДТП з автомобілем Ярославського

На чугуївській трасі неподалік від села Мартове 9 лютого "Ґелендеваґен" Олександра Ярославського на смерть збив тричі судимого 36-річного мешканця, якого 31 грудня лише звільнили з колонії. Наступного дня до правоохоронців прийшов працівник бізнесмена та взяв на себе всю провину, після чого йому повідомили підозру. На запитання щодо законності вручення підозри відповів адвокат та колишній слідчий у сфері ДТП Андрій Стеценко в ефірі "Сьогодні. Головне" на "Громадському".

"На мій погляд, підозра була оголошена дуже зарано. За законом треба зібрати доказову базу, провести низку експертиз, потім, коли ми будемо розуміти, що та чи інша людина перебувала за кермом авто, яке скоїло наїзд, запрошувати її, щоб оголосити підозру... На жаль, останнім часом, з моменту ДТП, скоєного Зайцевою і Дроновим, суспільство дуже сильно тисне на правоохоронні органи, на органи прокуратури.

Люди, я не знаю, або щоб вислужитися перед суспільством, або зняти з себе якийсь тягар тиску, приймають не те, що несвоєчасні, а заздалегідь людей, які скоюють злочини, оголошують наркоманами, алкоголіками, маргіналами. Так, соціальні мережі, соціум — це правильно, це потрібно висвітлювати, показувати, але якраз органи досудового розслідування, прокуратури повинні цей тиск витримувати. Будь ласка, проведіть низку експертиз, розберіться, пред'явіть людині повідомлення про підозру", - вважає Андрій.

Контекст:

Після ДТП 10 лютого до поліції разом з адвокатом прийшов 50-річний працівник компанії DCH (належить Ярославському) і взяв на себе всю провину. Проте вже стало відомо, що чоловік під час ДТП перебував в іншому місці.

У холдингу Олександра Ярославського Development Construction Holding (DCH) підтвердили, що бізнесмен залишив країну та відлетів до Лондона для "зустрічі з сім'єю".

Нагадаємо, джерела "Української правди" у правоохоронних органах розповіли, що правоохоронці на місці аварії знайшли номерний знак із цифрами 0018, а "Ґелендеваґеніз такими номерами належить бізнесмену Олександру Ярославському. Авто вже вилучили. Також журналісти "Української правди" зазначили, що неподалік від села Мартове харківський бізнесмен має приватний будинок.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися