Що зараз відбувається на кордоні Харківської області з Росією: у СБУ дали відповідь

Зараз поблизу Харківщини на території РФ близько 13 тисяч російських військових

Сьогодні на кордоні спостерігаються так звані "каруселі". Про це на сесії Харківської обласної ради розповів начальник управління СБУ у Харківській області Роман Дудін, передає видання "Суспільне".

За словами Дудіна, кількість задекларованих військ справді присутня. Проте українська спецслужба фіксує маневрування військової техніки Російської Федерації на кордоні. Тобто, військові частини постійно змінюють позиції, пересуваючись Білгородською областю.  

"На сьогодні ми бачимо вкрай негативне ставлення військовослужбовців Російської Федерації до тих умов і тих завдань, які на них покладені військовим керівництвом РФ. Ми неодноразово фіксуємо продаж паливно-мастильних матеріалів, продаж активний, у Білгородській області з'явилися так звані сухпайки, тобто цих солдатів викидають у поля без нічого, і вони починають виживати", - зазначив Роман Дудін.

Начальник управління СБУ в Харківській області наголошує, що, виходячи з вищесказаного, можна зробити висновок, що психологічний стан зазначеного угруповання щодня погіршується.

Також Дудін повідомив, що зазначені угруповання не готові до "різкого критичного наступу".

"Ми розуміємо, що для РФ підтягнути ті компоненти, яких ще не вистачає, це дуже швидко. Разом з тим, я вас запевняю, що ми дуже активно за всіма цими процесами стежимо", - сказав Дудін.

Нині поряд із Харківщиною на території Російської Федерації перебуває приблизно 13 тисяч російських військових.

"13 тисяч — це саме те угруповання, яке потенційно може атакувати Харків. Ці 13 тисяч зустрічають військові, прикордонники та вже третім етапом ми. Я говорю за наш етап: це понад 17 тисяч лише у перші хвилини. Загалом за зразкового підрахунку, я думаю, лише першого дня це угруповання буде понад 50 тисяч людей", - заявив Начальник управління СБУ в Харківській області.

Українська спецслужба, за словами Дудіна, бачить кожну колону та кожну машину, яка їде або приїжджає.

Читайте також:

Мер Харкова Ігор Терехов дав свій коментар щодо можливого російського вторгнення. За словами градоначальника, і він, і його команда продовжують працювати у звичайному режимі та не піддаються паніці. Мешканців міста також попросити зберігати спокій. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

• Жителів Харківської області попереджають, що найближчим часом можливе обмеження на пересування людей та транспорту. Крім того, громадяни можуть перевіряти документи, а також перевіряти їхні автомобілі. Докладніше читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися