Харківський Екопарк поповнився рідкісними тваринами (ФОТО)

До Екопарку за програмою співпраці з Ризьким зоопарком прибули тварини, занесені до Міжнародної червоної книги

До Екопарку у Харкові завезли двох рідкісних копитних з Тибету - самців такинів. Про це повідомляється на офіційній сторінці Екопарку.

На сьогодні нові мешканці освоюються в лісовому вольєрі, що розташований навпроти "Bat-колайдера". У мультикомплексі зазначають, що поява цих рідкісних тварин не тільки викликає інтерес у відвідувачів, а ще й служить екоосвітнім цілям і є важливою частиною глобальної природоохоронної діяльності.

picture

Фото: Фельдман Екопарк у Facebook

Засновник Фельдман Екопарк Олександр Фельдман розповів, що в Екопарку займаються не лише реабілітацією, а ще й створенням генетично перспективних для розмноження груп рідкісних тварин. Це далеко не легкий і швидкий процес.

"Дуже важливо одержати потомство від генетично цінної пари. Зазвичай ми отримуємо одностатеву групу рідкісних тварин з одного зоопарку або розплідника і чекаємо, поки з іншого підберуть партнерів, які не перебувають з ними в родинних стосунках", – зазначив Фельдман.

Новим вихованцям планують знайти самок завдяки міжнародним зв'язкам. До речі, на сьогодні в Україні такі є тільки в Екопарку в Харкові та в Миколаївському зоопарку.

picture

Фото: Фельдман Екопарк у Facebook

Читайте також:

• В одному з харківських супермаркетів відвідувачів розвеселив пернатий "покупець", який вчинив погром. Як виявилося, із контактного зоопарку "втік" папуга ара та залетів до приміщення супермаркету. Очевидці зняли птаха на відео та опублікували кумедне відео в Мережі.

У Харківському зоопарку показали водні розваги бегемотихи Степаніди. За словами співробітників, найбільше бегемотиха обожнює водні процедури та з великим задоволенням бере в них участь.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися