Міська влада Харкова просить Прем’єра відновити роботу метро

Кажуть, що наземний харківський транспорт не справляється з напливом пасажирів

Сьогодні, 20 березня, міська влада Харкова направила звернення до Прем'єр-міністра України з проханням відновити роботу метро за умови організації обмеженого пропуску пасажирів. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради, передають "Коментарі. Харків".

Зокрема, в своєму зверненні міський голова Харкова Геннадій Кернес повідомляє, що протягом 18-20 березня, внаслідок закриття метро для перевезення пасажирів та обмеження щодо кількості пасажирів в наземному громадському транспорті, в Харкові склалася достатньо складна ситуація з перевезеннями. Так, пасажири перекривають транспортні магістралі, вчиняють акти вандалізму щодо транспорту та фізичне насилля щодо до водіїв. Крім того водіїв штрафують за перевезення пасажирів у кількості, що перевищує дозволену. В свою чергу це призводить до відмові водіїв виконувати свої обов’язки, і, як наслідок, до транспортного колапсу в місті.

В міськраді кажуть, що не допустити транспортного колапсу можна тільки відновивши перевезення пасажирів в підземці. Навіть з обмеженнями. Так, повідомляється, що зазвичай метрополітен щоденно перевозить близько 800 тисяч пасажирів. Це складає близько 50% від загального обсягу перевезень у Харкові.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові з 20:00 17 березня, через загрозу розповсюдження коронавіруса, в метро припинили перевезення пасажирів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися