Польща попросила своїх громадян виїхати з Харкова

Громадян Польщі попросили виїхати з Харкова

Консульство Польщі закликало поляків покинути Харків та "уникати непотрібних поїздок" в Україну. Їздити до Донецької та Луганської області полякам взагалі заборонили. Відповідне звернення з'явилося на офіційному сайті Консульства Польщі.

У Польщі таким чином відреагували на чутки про можливу війну між Україною та Росією. Полякам на території України тепер потрібно зареєструватися в системі Odyseusz, уважно стежити за інформацією від Міністерства закордонних справ у профілях польських представництв і бути готовими швидко покинути Україну.

"В Україні нещодавно сталися напади на місця, які відвідують польські туристи (установи, пам’ятники та меморіали, пов’язані з Польщею). У публічному просторі з’являються антипольські гасла, символіка та антипольські демонстрації. Під час поїздки можуть виникнути провокаційні ситуації, зокрема під час масових зібрань. Ми рекомендуємо уникати їх і поважати місцеві символи (прапори, емблеми тощо)", – написало польське консульство.

Контекст:

У Харкові через масові чутки про вторгнення Росії жителі не побігли масово оформляти закордонні паспорти. Про це розповіли у Державній міграційній службі Харківської області.

Харківська обласна державна адміністрація повідомляла, що буде на порядку денному на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Мер Харкова Ігор Терехов прокоментував можливе вторгнення Росії. Міський голова попросив мешканців Харкова зберігати спокій і зазначив, що ситуація залишається стабільною. Докладніше читайте у нашому матеріалі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися