У Харкові сьогодні шанують пам`ять Героїв Крут. На мостах з`явилися банери, ввечері відбудеться марш

Харків’ян та гостей міста запросили на марш пам’яті Героїв Крут

Сьогодні, 29 січня, в Україні шанують Героїв битви під Крутами. У Харкові на честь пам’ятного дня націоналісти розвісили по місту банери із написом "Пам’ятай Крути". Про це повідомляє ВПО "Фрайкор" на своїй сторінці у Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Банери розмістили на перилах двох харківських мостів - містку закоханих на Клочківському узвозі за Держпромом та мосту на проспекті Льва Ландау, який видно з Московського проспекту. 

Активісти також повідомили, що сьогодні відбудеться низка заходів, присвячених вшануванню 102-ї річниці бою під Крутами та запросили харків’ян і гостей міста приєднатися.

Так, о 17:30 відбудеться молебень за полеглими, а о 18:30 від Майдану Конституції пройде Марш пам'яті Героїв.

Бій під Крутами відбувся у 1918 році біля залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам'ятне на Київщині. Одночасно з ним у Києві розпочалося третє більшовицьке повстання.

У бою під Крутами оборонці української державності виконали наказ командування і зупинили стрімкий наступ ворога. Сучасників особливо вразило поховання 27 сильних в повному розквіті сил юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків і були ними страчені. 

На похороні в Києві біля Аскольдової Могили голова Української Центральної Ради Михайло Грушевський назвав юнаків, які загинули в нерівній боротьбі, Героями, а поет Павло Тичина присвятив героїчному вчинкові вірш "Пам'яті тридцяти".

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові націоналісти збирають гроші на адвоката Артему Дериглазову, якого засудили до довічного ув’язнення за вбивство міліціонера.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися