В Харківській області перевіряють об’єкти водопостачання та водовідведення

Результатом перевірок стали 16 приписів та 8 притягнень до адмінвідповідальності

В Харківській області посилили  державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів та  перевірили понад 80 таких об’єктів. Про це  "Коментарі. Харків" дізналися в ГУ Держпродспоживслужби в області.

В установі повідомляють, що заходи проводили на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо запобігання виникненню та розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV.

Так, на Харківщині фахівці Держпродспоживслужби спільно з  органами місцевого самоврядування та виконавчої влади перевірили 23 об’єктів централізованного та 59 об’єктів децентралізованного водопостачання та 2  об’єкти водовідведення.

Порушення виявлені на 64 об’єктах  водопостачання (12 централізованного та 52  децентралізованного). Як наслідок  видали  16 приписів і притягнули до адміністративної відповідальності 8 відповідальних осіб.

Серед порушень фахівці виявили: відсутність технологічного регламенту  або  іншого  документа з описом технологічного процесу виробництва      питної води; відсутність виробничого контролю за якістю питної води з об’єктів централізованого водопостачання; невідповідність якості питної води нормативним вимогам; відсутність чищення та дезінфекції колодязів і тощо.

В Держпродспоживслужбі повідомили, що перевірки в населених пунктах тривають.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові 2-річна дитина отруїлася нітратами.  З'ясувалося, що батьки поїли її водою із свердловини.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися