В Харківській області викрили контрабандистів, які переправляли до РФ військові комплектуючі

Контрабандистам загрожує до 12 років тюрми та конфіскація майна

Днями на Харківщині викрили та заблокували незаконну схему постачання боєприпасів для авіатехніки до Російської Федерації. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в прес-службі прокуратури Харківської області.

В прокуратурі розповіли, що правоохоронці затримали одного з контрабандистів на території Дворічанського району під час спроби незаконного переміщення військових комплектуючих на територію РФ. Боєприпаси намагалися перевезти поза пунктами митного контролю.

З позашляховика зловмисника вилучили 11 електромагнітних пристроїв, що використовуються для комплектування російської авіаційної техніки і 64 інфрачервоних патрона, призначених для захисту російських літаків від керованих ракет.

Правоохоронці провели понад 30 обшуків  на території Харківської та Миколаївської областей та вилучили речові докази.

Двом чоловікам, учасникам групи, повідомили про підозру за фактом контрабанди (ч. 2 ст. 201 КК України). Наразі досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині арештували митника, який переправляв нелегалів до Росії. Разом з ним в злочинній схемі брали участь місцеві жителі: 40-річний провідник і 37-річний водій.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися