Духовенство Харківщини попросили подбати про здоров’я вірян і дотримуватися карантину

В поліції пригрозили адміністративною відповідальністю

Сьогодні, 24 березня, в Харківській облдержадміністрації зустрілися з представниками духовенства в регіони та закликали церкву, дотримуватися правил карантину, який ввели з метою недопущення розповсюдження COVID-19. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в перс-службі Харківської ОДА.

В ході зустрічі керівників всіх конфесій закликали подбати про здоров’я всіх вірян. Виявилося, що в регіоні зафіксували випадки порушення правил карантину. 

Так, за інформацією начальника ГУ Національної поліції України в Харківській області Валерія Сокуренка, один з останніх випадків скупчення великої кількості людей виявили в церкві на території Московського району Харкова.

"Такого точно не повинно бути, і за таке ми будемо складати адмінпротоколи. Ми змушені це робити, й ми будемо це робити. Я не кажу про кримінальну відповідальність, але про адміністративну кажу вже зараз", - попередив Валерій Сокуренко.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в міськраді Харкова відреагували на містян, які переплутали карантин з канікулами та пішли на шашлики. Харків’ян попросили відповідально ставитися до ситуації та дотримуватися карантину. Крім того, нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил карантину.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися