Стало відомо, скільки ліжок та в яких лікарнях підготували мешканцям Харківщини, яких лікуватимуть від коронавірусу

Медичні заклади готові приймати як дорослих, так і маленьких пацієнтів

В Харківській області заклади охорони здоров’я переведені на посилений протиепідемічний режим та максимальну готовність до надання медичної допомоги хворим у тяжких станах. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в перс-службі обласної ради Харківської області.

Так, за інформацією облради, в області налічується 740 інфекційних ліжок. Зокрема, 200 місць передбачено в обласній клінічній інфекційній лікарні для дорослих. З них 6 ліжок знаходиться у відділенні інтенсивної терапії. 270 ліжок – в обласній дитячій інфекційній клінічній лікарні. З них 6 місць у відділенні інтенсивної терапії.

В облраді повідомляють, що ці лікарні визначені як госпітальні бази для надання допомоги пацієнтам з коронавірусом COVID-2019.  При цьому ще 270 інфекційних ліжок розташовані у закладах охорони здоров’я у 13 районах та містах Харківської області.

Крім того, на базі комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" сформували 19 бригад для надання медичної допомоги хворим з підозрою на коронавірусну інфекцію. З них 3 бригади в Харкові, 16 – в районах області.

Також повідомляється, що  медзаклади забезпечені дезінфікуючими засобами та захисними костюмами, масками, окулярами тощо. Наразі вирішуються питання щодо стану готовності та закупівлі дихальної апаратури.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області призначили головного санітарного лікаря. Він відповідатиме за епіднагляд та запобігання виникненню та поширенню інфекційних хвороб в регіоні.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися