Антимонопольний комітет рекомендував зменшити суми в платіжках харків`ян за тепло і гарячу воду

Контролювати зменшення сум у квитанціях мають органи місцевого самоврядування

Антимонопольний комітет рекомендував перерахувати населенню платіжки за опалення та гарячу воду. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Харківському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

Ці рекомендації пов’язані зі зміною ціни природного газу на опалювальний періоду 2019-2020 років.

Відповідають за перерахунок органи місцевого самоврядування Харківщини та суб’єкти господарювання, що надають послуги з постачання теплової енергії для потреб централізованого опалення та її централізованого постачання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що зменшення тарифів має відбутися у результаті перерахунку, якій мають здійснити відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1082, прийнятої 24 грудня 2019 року.

У грудні 2019 року ціна на газ, закладена у тарифах на комуналку, становила 8,5 гривень за кубометр. З 1 січня 2020 року діє гарантована ціна - 5,5 гривень за кубічний метр. Кінцева ціна розраховуватиметься на місцях: до 5,5 гривень додаватимуться вартість транспортування та податку. У результаті українці сплачуватимуть менше від 0,7 до 1,3 гривень за кубометр.

Також "Коментарі. Харків" писали, що з нового року харків'яни будуть отримувати дві платіжки за газ. Одна – за використаний газ, друга – за його доставку. Вартість доставки буде залежати від обсягу використаного газу в минулому році. Розраховуватимуть її індивідуально.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися