Мер Харкова Ігор Терехов розповів про ситуацію у місті 4 травня

Місто продовжують обстрілювати і на вулицях, як і раніше, небезпечно

Вчора у місті було килимове бомбардування улюбленого місця харків'ян – парку Горького. Сьогодні обстріли також не вщухають. Щохвилини городяни чекають на обстріл. Про це мер Харкова Ігор Терехов повідомив під час цілодобового єдиного телемарафону.

Сьогодні російські окупанти продовжують обстрілювати Північну Салтівку, район П'ятихаток, а також Олексіївки. Ворог тримає Харків у постійній напрузі. Тому Ігор Терехов вкотре звернувся до мешканців міста та попросив не залишати укриття, навіть коли немає сигналу тривоги, оскільки на вулицях зараз все також небезпечно.

Скільки людей зараз у Харкові

Також Терехов розповів, що на сьогодні у Харкові перебуває приблизно 1 млн осіб. Щодня до міста повертаються його мешканці. Мер підкреслив, що це дуже тішить з одного боку, оскільки місто оживає, але з іншого боку - це небезпечно, тому що триває обстріл і можуть бути нові жертви. Зараз люди пересуваються містом дуже акуратно, очікуючи, що будь-якої миті може початися обстріл.

Метрополітен – виключно бомбосховище для харків'ян

За словами мера, метрополітен зараз служить виключно як укриття для городян. Наразі курсування поїздів неможливе, оскільки там перебувають люди. Наразі їх використовують для того, щоб люди там жили та врятували.

Продукти та медикаменти у Харкові

На сьогодні, за словами Терехова, в магазинах є все необхідне: м'ясо, крупи, хліб, вода та інше. Той асортимент, який є зараз, звичайно, набагато менший від того, що був до війни. Медикаментів у місті також зараз вистачає.

Робота підприємств

У місті зараз працює дуже мало підприємств. Терехов наголосив, що з початком війни було закрито величезну кількість промислових підприємств.

Я звернувся вчора до наших підприємців, щоб вони вже сьогодні будували плани на майбутнє і щойно з'явиться можливість, щоб вони поверталися до міста та розпочинали підприємницьку діяльність. Багато кафе починає вже відкриватися. Сьогодні їхня невелика кількість, але це вселяє впевненість. Після того, як військова обстановка дозволить, я прошу підприємців повертатися до міста та розпочинати дуже активну роботу, бо нам потрібно набирати динаміку. Це життя міста, це податки, це зарплати людей", - сказав Терехов.

Гуманітарна допомога

Сьогодні у місті немає питань із гуманітарної допомоги. Харків отримує її дуже багато і з інших міст, і по лінії Офісу президента. Щодо медикаментів, Харків отримує їх з українських та американських міст. Частину медикаментів роздають до лікарень, а ще частина – городянам.

Читайте також:

• У Харківській області українські військові звільнили від російських окупантів ще одне селище. Тепер на головному приміщенні висить український прапор.

• Українські військові знищили нову партію окупантів на Харківщині. У своєму офіційному Telegram-каналі глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що ще одну ворожу колону було розгромлено українськими військовими.

• Радник Міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко пояснив, чому російський диктатор Володимир Путін намагається знищити Харків.

• У Міністерстві оборони Великобританії озвучили цілі російських окупантів на Ізюмському напрямку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися