ХАЦ: Харківська лікарня закупає «експериментальні» тести на коронавірус COVID-19

Експрес-тести, які закупають на Харківщині, ще проходять клінічні випробування в деяких країнах

Комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради "Обласна клінічна інфекційна лікарня" додатково закупила сотні швидких тестів на коронавірус COVID-19, які потребують додаткової перевірки. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Так, згідно з інформацією на сайті публічних закупівель "Prozorro", угоду вартістю 199,822 тисяч гривень на придбання експрес-тестів в медичному закладі уклали з ТОВ "НМТ". 

Йдеться про швидкі тести VivaDiag™ COVID-19 IgM/IgG. Вартість одного такого тесту – 250 гривень. Всього закуповують 747 штук.

В ХАЦ повідомляють, що це експериментальні тести, які пройшли попередню авторизацію в деяких країнах, зокрема, у Сингапурі. При цьому, в деяких країнах продовжуються клінічні випробування, а результат цього тесту не є стовідсотковим.

анотації до тестів вказано, що "результати цього тесту не слід використовувати в якості підтверджуючого тестування або в якості єдиної основи для визначення діагнозу. Результати тесту повинні інтерпретуватися разом із клінічним представленням і повинні бути підтверджені додатковими тестуваннями, зокрема за допомогою ПЦР-тесту", - йдеться в повідомленні.

Фото: ukranews.com

Раніше "Коментарі. Харків" писали, скільки ліжок та в яких лікарнях підготували мешканцям Харківщини, яких лікуватимуть від коронавірусу COVID-19.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися