Рівень захворюваності на грип та ГРВІ в Харківській області не перевищує епідпоріг

Більше половини хворих на грип та ГРВІ - діти

Харківська область увійшла до 11 регіонів, де не зареєстровано перевищення епідемічного рівня захворюваності на грип та ГРВІ. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в ДУ "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

Так, в лабцентрі повідомляють, що за минулий тиждень (16 – 22 березня) в Україні на грип та ГРВІ захворіло 201 591 людей. З них більше половини – діти.

Інтенсивний показник захворюваності склав 527,2 на 100 тисяч населення. Це на 10,6% більше епідемічного порога по Україні. 

Фахівці зафіксували широке географічне розповсюдження грипу та повідомили, що інтенсивний показник захворюваності знаходиться на рівні аналогічного періоду минулого сезону. 

За тиждень є два летальні випадки унаслідок грипу, всього з початку епідемічного сезону померло 68 людей. Жоден померлий не був щеплений проти грипу.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що минулого тижня, у порівнянні з попереднім, в Харківській області стали менше хворіти на грип та ГРВІ. Показник захворюваності знизився майже на 14%. За цей період захворіло понад 5,5 тисяч людей. Майже половина з них – діти до 17 років.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися