Харківським молокозоводом, який виробляв маргарин під виглядом масла, зацікавився Антимонопольний комітет

Антимонопольний комітет розглядає справу, фігурантом якої є Богодухівський молокозавод

ТОВ "Богодухівський молокозавод" у ході своєї роботи міг порушити закон про захист від недобросовісної конкуренції. Про це повідомили в Харківському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

Так, мова йде про виробництво продукту, на етикетці якого було позначено, що це солодковершкове масло, а сам він містив немолочні жири. Зокрема, така проблема була виявлена при аналізі масла "Селянське" 73%. В Антимонопольному комітеті вважають, що поширюючи такий продукт під виглядом масла, завод міг порушити ст. 15 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції", адже інформація на етикетці вводила в оману споживачів. Зараз в територіальному відділенні комітету розглядають цю справу.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що в Харкові провели споживчу експертизу дитячих сирків, десертів і сирних мас. З'ясувалося, що 6 з 9 продуктів не відповідали вимогам якості. До анти-рейтингу увійшли: сирна маса "Селянська" з родзинками 4,5% жиру ТМ "Заріччя"; глазурований сирок "Люкс" з курагою 20% жиру; сирок солодкий "Дитячий смак" Ваніль 15% жиру ТМ "Гармонія"; десерт сирковий "Вершковий" 5% жирності ТМ "Фанні"; десерт сирковий з джемом "Вишня" 5,0% жиру; десерт сирковий з наповнювачем "Ягідне морозиво" 3,2% жиру ТМ "Danone".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися