"У мене був шоковий стан": Ігор Терехов розповів про те, чи він знав, що почнеться війна

Міський голова Харкова Ігор Терехов відповів на питання, що цікавило багатьох, про те, чи знав він, що 24 лютого рф нападе на Україну

До початку війни мер Харкова не знав про те, що росія 24 лютого вторгнеться на територію нашої країни. Про це Ігор Терехов розповів у інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук.

За словами Терехова, він щиро сподівався, що війни в Україні не буде. Мер зазначає, що він мав шоковий стан, коли вранці 24 лютого окупанти почали обстрілювати місто Харків.

"Одразу було покладено зв'язок. Як ми потім зрозуміли, це було зроблено навмисне російським агресором. Ніхто не міг додзвонитися. Ті спалахи, які були... знаєте, я одразу зрозумів, що почалася війна. Ми одразу зібралися і почали діяти", — сказав Терехов.

Міський голова розповів журналістці, що перші дні війни були найважчими. Потрібно було вивести людей зі стану шоку, в якому було багато харків'ян.

"Найголовніше, що ці дні ми дуже мужньо і сконцентровано минули. Це було найголовніше і, мабуть, найважче", - додав мер.

Крім того, Терехов наголосив, що буквально за два місяці до початку війни він став мером міста Харків. На запитання журналістки про те, чи не мав бажання втекти, міський голова сказав, що у нього навіть не виникало таких думок.

"А як я можу зрадити людей? Як я можу зрадити Харків? У мене в думках ніколи не було кудись бігти. Чому я повинен бігти зі свого рідного міста? За мною Харків. За мною харків'яни. Ніколи!", - наголосив Терехов.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

У Харкові розбиратиму зруйновані будинки паралельно з будівництвом нових мікрорайонів. Мер міста Ігор Терехов розповів, як відбудовуватимуть Харків.

Відомий харківський художник намалював Ігоря Терехова. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• Ігор Терехов повідомив, що метро Харкова продовжать використовувати як бомбосховище.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися