Терехов розповів, як відбудовуватимуть Харків

У Харкові розбиратиму зруйновані будинки паралельно з будівництвом нових мікрорайонів

У Харкові внаслідок обстрілів з боку окупантів зруйновано величезну кількість житлових будинків та багатоповерхівок. Приблизно 500 із них уже не підлягають відновленню. Тому будівництво в місті потрібно приступати негайно. Про це в ефірі телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов, передає пресслужба Харківської міської ради.

З початку війни без даху над головою залишились тисячі харків'ян. Тому Терехов упевнений, що будівництво нових житлових мікрорайонів потрібно приступати вже зараз.

"Люди мають якнайшвидше отримати якісне житло, побудоване за новими стандартами. Обов'язково з паркінгами, які в разі потреби будуть бомбосховищами, з новими енергозберігаючими технологіями, з автономним водопостачанням та котельними, з невеликим "плечем" доставки тепла та гарячої води", — наголосив Ігор Терехов.

За словами мера, мікрорайони планують відбудовувати одразу зі школами, дитсадками, а також магазинами. Саме тому пріоритет віддаватиметься новій забудові та вже паралельно розбиратимемо зруйновані будинки.

У будинках, які підлягають відновленню, будуть впроваджувати новітні енергозберігаючі технології.

Раніше видання "Коментарі" інформувало:

 Жителям Харкова видаватимуть продуктові набори за програмою президента Володимира Зеленського. У Харківській обласній військовій адміністрації назвали умови для того, щоби отримати набір.

 У Харківській області повідомили про зміну комендантської години. Місцева влада прийняла рішення скоротити комендантську годину і зробили її з 22:00 до 4:00. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 У Харківському метрополітені після поновлення роботи підземки 24 травня змінять графік руху рухомого складу. Подробиці читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися