Мешканцям Харківської області роз’яснили, що дозволено, а що заборонено в період карантину

Стало відомо, що змінилося в правилах карантину

Мешканцям Харківщини роз’яснили, як і що змінилося в правилах карантину, який продовжили в Україні до 24 квітня. Про це повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації, передають "Коментарі. Харків".

Так, згідно з постановою № 239 щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, яку 26 березня ухвалив Кабінет Міністрів України, незмінною залишилася заборона відвідування закладів освіти, діяльність закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення.

Крім того заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні; пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

До 24 квітня будуть закриті пункти пропуску (пункти контролю) через державний кордон для міжнародних пасажирських перевезень та КПП на в’їзд-виїзд на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і  Севастополя.

Проте, уряд дозволив деякі види діяльності, але з обов’язковим дотриманням правил безпеки та відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та використання засобів індивідуального захисту.

Так, заклади громадського харчування можуть працювати з адресною доставкою замовлень, дозволена торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами, агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку.

Крім того працюватимуть банки і компанії, що здійснюють страхову діяльність. Дозволена медична та ветеринарна практики, робота автозаправних комплексів, СТО, технічне обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльність, пов’язана з ремонтом комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку.

Дозволені перевезення легковими автомобілями. А ось перевезення службовими та орендованими ТЗ підприємств, закладів та установ необхідно мати погодження з органами Національної поліції. В громадському наземному транспорті дозволяється перевозити таку кількість пасажирів, яка не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою ТЗ.

Фото: dsnews.ua

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що через карантин в Харкові закрили дитячі майданчики.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися