Мер Харкова Ігор Терехов прокоментував ситуацію у місті 28 червня

Ситуація у Харкові залишається напруженою

Інтенсивність обстрілів Харкова зросла. Ніч була вкрай неспокійною через обстріли. Сьогодні вдень окупанти продовжили обстрілювати місто. Про те, як зараз живе місто та про загальну обстановку мер Ігор Терехов розповів під час єдиного телемарафону.

Сьогоднішньої ночі внаслідок обстрілу було зруйновано школу. Як зазначив Терехов, від навчального закладу практично нічого не лишилося.

За словами міського голови, вдень 28 червня у Харкові були "прильоти" у кількох районах. Внаслідок пригоди постраждали п'ятеро людей. Стан одного з них тяжкий.

"Сьогодні були прильоти на промзону. Зруйновано підприємства, які займалися мирною справою, не мали жодного відношення до військових та військової техніки", - сказав Терехов.

Мер вважає, що обстріл Харкова націлений на те, щоб життя в місті не могло розвиватися, а також на те, щоб посіяти паніку серед населення.

"Ну і, звичайно ж, День Конституції. Я думаю, що з особливою жорстокістю російські окупанти бомбардують наші міста, у тому числі й місто Харків, бо з першого дня вони хочуть винищити нас як націю. Але Україна – це нація! Українці сильніші! нація. Перемога буде за нами", - додав Ігор Терехов.

Також градоначальник зазначив, що окупанти мають нову тактику обстрілів Харкова. За його словами, загарбники роблять це буквально щогодини - є ранкове бомбардування, денне та нічне. Обстріли проводяться із землі, з Білгородської області.

"Стратегія оборони Харкова однозначна. Наші комунальні служби сьогодні роблять укріплення районів. Ми зміцнюємо оборону міста Харкова. Я вдячний усім нашим військовим та комунальним службам, які під постійними бомбардуваннями роблять зміцнення, щоб Харків був неприступним", - наголосив мер.

Щодо життя міста, то за словами Терехова, громадський транспорт продовжує функціонувати. Працює і наземний транспорт, і навіть метро. З продуктами у місті також немає проблем – супермаркети відкриті, а крім того, людям видають гуманітарну допомогу.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 На Харківщині українські воїни знищили ворожий штаб. Чергова партія російських окупантів одним точним ударом наших захисників була перетворена на вугілля. У мережі опублікували ефектне відео.

 Як і де отримати гуманітарну допомогу у Харкові 28 червня. У ХОВА опублікували список актуальних адрес, за якими харків'янам видають продукти та предмети першої необхідності. Міська влада звернулася до мешканців Харкова з проханням не створювати черги за гуманітарною допомогою, оскільки це може бути небезпечним.

• У Харківській області ЗСУ "підсмажили" російських окупантів. над перетворенням противника та його техніки на вугілля працювали військові з 92, 40 та 27 бригад ЗСУ. У Мережі було опубліковано низку відео зі знищенням загарбників.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися