Сьогодні у Харкові в суді допитуватимуть потерпілих у справі захоплення заручників на Укрпошті

У справі захоплення заручників на Укрпошті у Харкові свої свідчення дають потерпілі

Сьогодні, 30 січня, у Київському районному суді Харкова заплановано чергове судове засідання у справі щодо захоплення заручників на Укрпошті у грудні 2017 року. Про це порталу "Коментарі. Харків" повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

У ході судового розгляду планують продовжити допит потерпілих у справі. ЇЇ розглядають колегією з трьох суддів.

Обвинувачуваному у захопленні і утриманні заручників загрожує до 15 років позбавлення волі. Окрім вчинення цього злочину йому інкримінують вирощування конопель та незаконне виготовлення і зберігання наркотичних засобів. Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 310, ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Наразі він перебуває у СІЗО.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що надзвичайна подія сталася  напередодні 2018 нового року. Харків’янин захопив приміщення Укрпошти поблизу  метро "Київська". У заручниках опинилися дев’ять людей. Зокрема двоє дітей.

Зловмисник демонстрував заручникам пристрій, який називав вибухівкою та розповідав як він працює. Чоловік не міг чітко сформулювати свої вимоги, а у нього вдома знайшли наркотики.

За клопотанням прокуратури обвинувачуваному провели судово-психіатричну експертизу. За її результатами, він усвідомлював, що коїв. 

Також "Коментарі. Харків" писали, що днями в центрі Харкова чоловік влаштував погром в храмі Жон-Мироносиць. Як виявилося, він вже потрапляв в поле зору поліції. У жовтні 2018 року на кордоні з Росією чоловік погрожував підірвати себе в таксі. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися