На Харківщині поліція склала більше 200 протоколів щодо порушення карантину

До адміністративної відповідальності притягнули 8 водіїв, що порушили правила карантину

З початку карантину через погрозу розповсюдження коронавірусу в Харківській області правоохоронці склали 204 адміністративні протоколи щодо порушення правил дотримання карантину. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

Зокрема, у понеділок, 30 березня, на Харківщині зафіксували 13 порушень правил карантину.

Так, у поліції повідомили, що серед порушень зафіксували роботу деяких закладів громадського харчування, побутових крамниць,  магазинів одягу, секонд хендів тощо.

Крім того, за порушення при здійсненні пасажирських перевезень до адміністративної відповідальності притягнули вісім водіїв. З них у чотирьох випадках правоохоронці виявили перевищення кількості пасажирів у транспортному засобі. Троє водіїв здійснювали перевезення людей за приміським маршрутом. Один з водіїв працював без засобів індивідуального захисту.

Поліцейські склали протоколи відносно порушення правил щодо карантину людей (ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Санкцією статті передбачено штраф для громадян - від 17 до 34 тисяч гривень і для посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень. 

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що мешканцям Харківської області роз'яснили, що дозволено, а що заборонено в період карантину, який продовжили в Україні до 24 квітня.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися