У Харкові правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо побиття цуценя спанієля

Господарю, який жорстоко побив свою собаку, загрожує кримінальна відповідальність

В Харкові поліція відкрила кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

Йдеться про побиття щеня спанієля. Все сталося вранці, 30 березня, в одній із квартир у будинку на проспекті Архітектора Альошина. Господар "виховував" собаку табуретом по голові на балконі. Це побачили випадкові перехожі та викликали правоохоронців.

Поліцейські вилучили травмованого цуценя та передали його співробітникам КП "Центр поводження з тваринами".

Кримінальне провадження розпочали за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років обмеження волі. 

Тим часом, у КП, де лікують спанієля, повідомили, що доля щеня викликала не аби який резонанс. Так, багато харків’ян телефонують до ветклініки та цікавляться, станом його здоров’я.

 

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що маленький спанієль надійшов на лікування із закривавленою пащею і засохлими плямами крові на лапках і грудях, господар вибив собаці щелепу і зуби. Судячи за зовнішніми ознаками, у цуценяти черепно-мозкова травма і крововилив в очі. Ветлікарі не бралися робити ніяких прогнозів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися