19 серпня у Харкові оголошено день жалоби - Терехов

Терехов назвав обстріл Харкова, що трапився в ніч з 17 на 18 серпня, найтрагічнішими за всю історію війни

У п'ятницю, 19 серпня, у Харкові буде оголошено жалобу. Про це в ефірі цілодобового телемарафону повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Ніч у Харкові видалася дуже тривожною. Російські окупанти з особливою жорстокістю обстріляли спочатку гуртожиток у Салтівському районі, а вранці вдарили по гуртожитку у Слобідському районі міста.

"Найбільші втрати, які за всю історію з початку війни зазнав Харків, – я говорю про людей, людські жертви, поранених, і завтра у місті Харкові буде оголошено день жалоби", – сказав Терехов.

Внаслідок обстрілу загинули десять людей. Ще 20 постраждалих перебувають у лікарні. Наразі приблизно п'ять осіб перебувають під завалами.

Терехов також повідомив, що серед загиблих є діти.

"Говоримо поки що про двох загиблих дітей. Не виключаємо, що ще дві дитини перебувають під завалами", – додав Ігор Терехов.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 17 серпня російські військові здійснили ракетний удар по харківському гуртожитку, в якому перебували люди. Внаслідок пригоди є велика кількість загиблих та постраждалих. Будівля гуртожиток повністю зруйнована. Подробиці читайте у нашому матеріалі.

 Україна просить у Заходу додаткову військову допомогу після жорстокого обстрілу Харкова, влаштованого росіянами 17 серпня. Ракета потрапила до гуртожитку, де проживали глухонімі люди. Вони просто не чути сирени повітряної тривоги, а також не можуть відгукнутися, коли рятувальники під час розбору завалів оголошують тишу.

 Віцепрем'єр Ірина Верещук під час брифінгу повідомила, що в деяких регіонах можуть запровадити обов'язкову евакуацію, у тому числі й на ХарківщиніЦе пов'язано насамперед із неможливістю запустити опалення на деяких територіях. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися