Верещук розповіла про можливу евакуацію на Харківщині та інших регіонах

Харківщина потрапила до списку тих регіонів, де можуть оголосити обов'язкову евакуацію громадян

У серпні розпочалася обов'язкова евакуація з Донецької області. Є ймовірність, що вона не продовжуватиметься і в інших регіонах України. Про це під час сьогоднішнього брифінгу розповіла віцепрем'єр Ірина Верещук.

За словами джерела, обов'язкова евакуація з Донецької області є першою та єдиною на сьогодні. Проте прогнози уряду свідчать, що надалі евакуація відбуватиметься і в інших регіонах країни. Це пов'язано насамперед із неможливістю запустити опалення на деяких територіях.

Верещук зазначила, що російські окупанти знищують ТЕЦ та інші об'єкти критичної інфраструктури. У зв'язку з цим частина міст і сіл узимку може виявитися без тепла.

Не всі з них вдасться відремонтувати. Розуміємо, що частина міст та сіл, наприклад, Запорізької, Херсонської, Харківської області може виявитися без засобів до життя: опалення та світла", — сказала Верещук.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 Рано вранці 11 серпня в Харкові пролунала серія вибухів. Російські окупанти вкотре обстріляли один із районів міста. Мер Харкова Ігор Терехов прокоментував ситуацію у своєму Telegram-каналі. За його словами, окупанти потрапили по житловому будинку. На щастя, ніхто не постраждав. Терехов опублікував світлини наслідків ранкових обстрілів міста.

 Окупанти обстріляли ракетами селище на Харківщині. За словами голови громади, такого терору проти мирного населення селище раніше ніколи не знало. Він також показав фотографії наслідків ракетного обстрілу, на яких видно велику кількість руйнувань. Подробиці читайте у нашому матеріалі. 

 Українські воїни ефектно знищили окупантів та їх склад із боєприпасами на Харківщині. розвідникам вдалося виявити місце базування підрозділу російських окупаційних військ. Також було зафіксовано факт вивантаження артилерійських боєприпасів. Після цього гвардійці передали координати мети українським артилеристам, а потім здійснили коригування вогню. Подробиці читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися